אז קניתם את הסוליות הללו ואתם תוהים איך מכינים מזה אוכל.

אחד הדברים שעושים את ההבדל בהכנת רצועות סויה הם התבלינים.
גם לי בהתחלה היה מאוד קשה להתרגל למראה הראשוני, אך אל דאגה.

נתחיל בלעשות קצת סדר:

  • את הרצועות הדקות נשמור כאשר נרצה להכין מוקפץ.
  • ואת הרצועות הרחבות ל"שניצל".

נחליט כמה חתיכות אנחנו עומדים להכין ובהתאם נמלא סיר במים.
// למי מכם שזו פעם ראשונה, שני נתחים מספיקים אם מוסיפים להם תוספת.

אחרי שהסוליות שלנו שוחות להן בסיר (כ 15 דקות לפחות), בטח אתם רואים איך הן גדלו משמעותית
כדאי מאוד להוסיף תבלינים כבר בשלב הזה. פפריקה, כמון, כורכום, פלפל שחור (לא יותר מידי)

הצעד הבא אנחנו נוציא את חתיכות הסויה ונסחט אותן – למעוך עם המועך של הפירה גם יעשה את העבודה.

הצעד הבא היא הבלילה.  אנחנו יכולים ליצור מיגוון בלילות – הכל תלוי בתבלון. 

בלילת "הצהרים של אחרי" – (חגגתם ונותרו שאריות בירה)

להלן מה שאפשר לעשות: 
יופי רכזו את שאריות הבירה לקערה, (אתם יכולים לשלב מספר סוגי בירה)
ולקערה שניה כוס קמח לבן או קמח חומוס או קצת מכל אחד
ותוך כדי ערבוב הוסיפו את הבירה בהדרגתיות.
כאשר הבלילה מגיעה למרקם אחיד. נוסיף לה מלח ופלפל ופפריקה, * אפשר גם טיפה אורגנו.

אנחנו ניקח מחבת עמוקה נמלא אותה בשמן. – אחרי שהשמן חם.
אנחנו נטבול את רצועות הסויה בבלילה שלנו ונעביר אל המחבת.
אל תעמיסו על המחבת. – כדאי שלא ידבקו.

אחרי שהם תוספים צבע נשלוף אותם אל צלחת עם נייר סופג לספיגת עודף השמן.

נחזור על התהליך עד לתום הרצועות.

אם בטעות נשארה לכם בלילה
– זה הזמן לפתוח את המקרר ולהוציא את שאריות:
הכרובית, תפוח אדמה, בצל, בטטה, פטריות, אחרי ששטפנו אותם
את הכרובית הפרדנו לפרחים קטנים ואת התפוח אדמה פרסנו לרצועות
עכשיו טבלו את מה שמצאתם במקרר לטבילה הגונה בבלילה ולתוך המחבת.
אל תעמיסו.

המתכון מתאים גם להתמודדות עם "אין מה לאכול בבית הזה". ובבוקר של חמרמורת. 

כתיבת תגובה